روشن کردن و شفاف سازی پوست با لیزر
تیرگی پوست یکی از مشکلات شایع و مشترک میان بانوان و آقایان، به ویژه در ناحیههایی است که رنگ پوست به طور طبیعی تیرهتر است. البته به جز ژنتیک دلایل دیگری نیز باعث تیرهتر شدن پوست میشود که از آن جمله میتوان به قرار گرفتن طولانی مدت در زیر نور آفتاب، افراط در مصرف بعضی داروها، اختلالهای پوستی، مشکلات التهابی، تغییرات هورمونی و سبک زندگی نامناسب اشاره کرد. در درمان روشن کردن پوست با لیزر از نور پرتوان برای رفع ناهنجاریها، زدودن سلولهای پوستی آسیب دیده و تحریک رشد سلولهای پوستی استفاده میشود تا پوست سفیدتر و جوانتر شود. از درمان تیرگی پوست با اصطلاحات لایهبرداری با لیزر یا ترمیم و جوانسازی پوست با لیزر نیز یاد میشود.
مزایا
لیزر درمانی یکی از سریعترین روشها برای روشن کردن پوست است. این روش پیشرفتهی سفید کردن پوست مزایای متعددی دارد که مهمترین آنها را در ادامه شرح میدهیم.
روشی سریع و موثر برای سفید کردن پوست
اکثر درمانهایی که برای روشن کردن پوست کاربرد دارند، زمانبر و وقتگیر هستند؛ اما لیزر برخلاف آنها درمانی سریع است. نتیجه معمولاً بلافاصله پس از درمان مشخص میشود، به ویژه اگر درمان با لیزر ابلیتیو انجام شود. چون در این درمان از روش تهاجمی برای درمان پوست استفاده میشود، نتیجه فوری است و معمولاً پس از فقط یک یا دو جلسه قابل مشاهده است. درمان غیرابلیتیو بیشتر طول میکشد و نتایج معمولاً پس از 5 ـ 1 جلسه درمان مشخص میشود؛ بااین حال لیزردرمانی غیرابلیتیو بسیار سریعتر از دیگر روشهای روشن کردن پوست است.
زیباتر شدن و بهبود ظاهر پوست
لیزر علاوه بر این که لکههای تیره و آکنه و جوش را کاهش میدهد، رنگ و سلامتی کلی پوست را نیز بهبود میدهد. پوست انرژی نوری مورد استفاده در لیزردرمانی را به راحتی جذب میکند، نور جذب شده سلولهای عامل تیره شدن پوست را تخریب میکند تا تون و رنگ پوست یکنواخت شود و پوستی سالمتر و شادابتر به دست آید.
ارتقاء اعتماد به نفس به لطف زیبایی بیشتر
روشن کردن پوست با لیزر یکی از سریعترین و موثرترین روشهای موجود برای داشتن پوستی سفید و درخشان است. اگر این درمان به درستی و توسط متخصص انجام شود، لکههای تیره روی پوست از بین میرود و دیگر مشکلات پوستی التیام مییابد. ارمغان پوستی سالم و جوانتر احساس رضایت بیشتر از خود است که به ارتقاء اعتماد به نفس میانجامد.
انواع لیزردرمانی برای روشن کردن پوست
روشن شدن پوست با لیزر به دو روش درمان با لیزرهای ابلیتیو و غیرابلیتیو انجام میشود.
روشن کردن پوست با لیزر ابلیتیو
درمان با لیزر ابلیتیو درمانی با تهاجم بیشتر است که معمولاً از لیزر دی اکسید کربن قدیمی یا لایهبردار شیمیایی برای برداشتن لایه فوقانی پوست استفاده میکند.
چون این درمان شدت بیشتری دارد، بیمار باید داروی بیحسی یا آرامبخش دریافت کند تا در طول درمان دچار ناراحتی نشود. دوران بهبود نیز طولانیتر است، معمولاً یک هفته طول میکشد و گاهی تا یک ماه به درازا میانجامد. بیمار پس از درمان نیز باید دارو مصرف کند و برای کاهش ورم و جلوگیری از عفونت از پمادهای مخصوص استفاده کند. این درمان عموماً توسط جراحان تجویز میشود.
لیزر ابلیتیو بهترین درمان برای بیمارانی است که از مشکلات خفیف تا متوسط مربوط به تیره شدن پوست ناراحتاند. پس از فقط یک جلسه بهبودی چشمگیری حاصل میشود.
روشن کردن پوست با لیزر غیرابلیتیو
روشن شدن پوست با لیزر غیرابلیتیو درمانی غیرتهاجمی است که در آن از گرما برای نفوذ در پوست و درمان آن استفاده میشود. برخلاف لیزر ابلیتیو که لایه فوقانی پوست را به طور کامل برمیدارد، لیزر غیرابلیتیو فقط لایههای پایینتر پوست را هدف قرار میدهد و باعث رشد کلاژن جدید میشود. ازآنجایی که لیزر غیرابلیتیو به سطح پوست آسیب نمیزند، دوران بهبود آن بسیار سریعتر است.
بیمار معمولاً میتواند پس از یک یا دو روز زندگی معمول خود را ازسربگیرد، به علاوه نیازی به استفاده از پمادها و کرمهای مخصوص نیست. البته پزشک دارو و کرم لازم را با توجه به نوع پوست تجویز میکند.
روشن کردن پوست با لیزر چگونه انجام میشود؟
مدت زمان درمان به بزرگی ضایعه رنگدانهای بستگی دارد و درمان معمولاً چند دقیقه طول میکشد؛ روشن شدن ناحیههای بزرگتر حداقل سی دقیقه زمان میبرد. درمان با لیزر غیرابلیتیو نیازی به بیحسی ندارد. بااین حال جراح در صورت لزوم از داروی بیحسی یا پماد خنک کننده استفاده میکند تا بیمار راحتتر باشد.
دوران بهبود
طول دوران بهبود به نوع لیزر به کار برده شده بستگی دارد. دوران بهبود درمانهای سادهای، مانند عمل با لیزر غیرابلیتیو، کوتاه است و بهبودی کامل معمولاً پس از فقط یک یا دو روز به دست میآید. حال آن که دوران بهبود عملهای تهاجمیتر، مانند لیزر ابلیتیو، طولانیتر است و یک تا دو هفته یا بیشتر طول میکشد. به بیمار توصیه میشود که برای کاهش ورم و قرمزی و جلوگیری از عفونت باکتریایی به مدت چند روز از پمادهای مخصوص استفاده کند. اکثر این پمادها و داروها را میتوان بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد، البته بعضی اقلام نیز نیاز به تجویز پزشک دارد. به علاوه پوست پس از درمان نسبت به نور خورشید حساستر میشود و بیمار نباید استفاده از ضدآفتاب را فراموش کند.
عوارض جانبی
پس از روشن کردن پوست با لیزر نیز مانند دیگر درمانهای مراقبت از پوست، احتمال بروز عوارض وجود دارد. عوارض جانبی شایع پس از لیزردرمانی پوست عبارت است از:
- ورم، خارش و یا قرمزی
- احساس سوزش
- عفونتهای پوستی
- خشکی و باقی ماندن جای زخم
- تغییر رنگ پوست
- برون چرخش پلک چشم (اکتروپیون)
- پوستهریزی و تاول زدن
- سفت شدن و احساس ناراحتی
- حساسیت به آفتاب
- جوش زدن
- به خوبی التیام نیافتن پوست
- عود کردن ضایعه بافتی پوستی
روشن کردن پوست با لیزر معمولاً درمانی ایمن است، به شرط آن که توسط متخصص پوست یا پزشک مجرب انجام شود. بااین حال عوارض جانبی اشاره شده نیز به ندرت پیش میآید.
جمعبندی
روشن کردن پوست با لیزر درمانی سریع و موثر است. با این حال بیمار باید عوارض احتمالی را نیز در نظر بگیرد و برای دستیابی به بهترین نتیجه با متخصص پوست مجرب مشورت کند و راهنمایی بگیرد.
هزینه
هزینه روشن کردن پوست با لیزر به نوع درمان، تخصص و تجربه پزشک، زمان و ضروریات درمان و موقعیت کلینیک بستگی دارد. پیش از شروع درمان از پزشک بخواهید که تمام هزینههای درمان را مشخص کند و هزینه کلی درمان را برآورد کند.