جدید ترین دستگاه لیزر برای رفع موی زائد بنا به رنگ پوست همراه با عکس

امروزه تعداد زیادی دستگاه‌ها و وسایل لیزر موی زائد در دسترس قرار دارند. این دستگاه‌ها از نظر ساختار با هم فرق می‌کنند اما طرز کار اکثر آنها یکسان است. وقتی نور جذب پوست بدن می‌شود، این انرژی نوری به حرارت تبدیل می‌گردد. تبدیل شدن نور به حرارت باعث تولید نور لیزری می‌شود. لیزرها در هر سیستم یا دستگاهی با یک طول‌ موج نور خاص عمل می‌کنند. این طول‌ موج نوری اجازه جذب نور به فولیکول‌های مو را می‌دهد و بافت‌های مجاور پوست تحت تاثیر لیزر قرار نمی‌گیرند، درنتیجه انرژی حاصل از لیزر تنها بر نقطه مورد نظر متمرکز خواهد شد.

اگر به دنبال وسیله‌ای برای از بین بردن همیشگی موهای زائد بدن هستید، چند فاکتور و عامل را باید در نظر داشته باشید. این فاکتورها عبارتند از نوع پوست مراجعه کننده، طول‌موج دستگاه لیزر، نوع لیزر، توان و فرکانس و نحوه خنک کردن بدن. متخصصین ما در کلینیک لیزر رازی با توجه به رنگ و ضخامت موی پوست صورت و بدن شما بهترین نوع دستگاه لیزر را برای از بین بردن موهای زائد به شما پیشنهاد می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره‌های ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ و ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹  تماس حاصل فرمایید.

انواع دستگاه‌های لیزر موهای زائد


مهمترین دستگاه‌های لیزر موی زائد شامل موارد زیر هستند.

دستگاه لیزر الکساندرایت

نحوه عملکرد دستگاه لیزر الکساندرایت شبیه به دستگاه لیزر رابی است. طول‌موج لیزری که در این دستگاه به کار گرفته شده برابر 755 نانومتر است و این طول‌موج از نظر طیف نوری جزء نور مادون‌قرمز طبقه‌بندی می‌شود. همانند طول‌موج دستگاه لیزر رابی، طول‌موج این دستگاه نیز بیشتر جذب ملانین و فولیکول‌های مو می‌شود و بافت‌های مجاور اصلا تحت تاثیر لیزر قرار نمی‌گیرند. دستگاه لیزر اکساندرایت بسیار پرکاربرد است و احتمالا تعداد زیادی از این نوع دستگاه را در کلینک‌های لیزر موی زائد دیده‌اید. همچنین، از نظر نتایج زیبایی این دستگاه در بین تمامی دستگاه‌های لیزر موجود در بازار سریعترین عملکرد را دارد. افرادی که پوست روشن تا زیتونی و بخصوص پوست خیلی روشنی دارند، دستگاه لیزر الکساندرات بهترین نتایج را برای آنها در پی خواهد داشت. علاوه‌براین، افرادی که پوست زال (سفید مایل به صورتی) و کک‌ومک مانند دارند، می‌توانند از این دستگاه جهت درمان مشکلات پوست و مو استفاده کنند، طوری‌که این نتایج ایده‌ال با دیگر دستگاه‌های لیزر موی زائد تحقق نمی‌یابد.

مزیت‌ها

  • تکرار لیزر با سرعت قابل‌قبولی انجام می‌پذیرد، درنتیجه درمان هم سریعتر صورت خواهد گرفت.
  • برای انواع پوست‌ها از سفید گرفته تا زیتونی نتیجه‌بخش خواهد بود.
  • در مقایسه با سایر لیزرها از عملکرد بهتری در از بین بردن موهای نازک برخوردار است.
  • دستگاه لیزر الکساندرایت از قابلیت نفوذ بالایی برخوردار است.
  • قسمت‌های زیادی از پوست را می‌توان درمان کرد.

معایب

  •  این دستگاه مناسب افرادی با انواع پوست تیره نیست.
  •  لیزر به کار رفته در این دستگاه می‌تواند تغییراتی را در رنگدانه‌های پوست ایجاد کند.
  •  به دلیل سرعت بالای تکرارهای لیزر، ممکن است تحمل آن برای برخی بیماران دردناک باشد.

دستگاه لیزر موی زائد دایود

دستگاه لیزر موهای زائد دایود مدلی نسبتا جدید است. دستگاه دایود از نظر تولید لیزر با سایر دستگاه‌های لیزر فرق می‌کند. همانطوری‌که از نام دستگاه پیداست، دستگاه لیزر دایود از چند دایود یا نیمه‌رسانا تشکیل شده است. این امکانات در کنار یکدیگر قادرند منبع نور لیزری را ساطع کنند. لیزرهای موجود در این دستگاه با طول‌موج‌های 800 تا 810 نانومتری کار می‌کنند. طول‌موج را می‌توان متناسب با نوع و نیازهای درمانی تغییر داد. این کار را می‌توان با تغییر برخی پارامترها مانند مقدار جریان دایودها انجام داد. درمان انواع پوست‌های تیره از طریق دستگاه لیزر موثر خواهد بود. درمان و از بین بردن موهای ضخیم و فر با این نوع لیزر بهتر صورت می‌پذیرد. این دستگاه غالبا در بین مردان پرطرفدار است، زیرا دستگاه لیزر دایود در درمان موهای زائد سینه و کمر که برخی مردها از آنها متنفر هستند و اعتماد به‌ نفسشان را پایین می‌آورد، بسیار موثر است. گزارش‌ها از سوی مراجعان نشان می‌دهد، افراد از نتایج کوتاه‌مدت درمان موهای زائد با دستگاه لیزر دایود رضایت دارند، اما از آنجا که این دستگاه تازه طراحی شده است هنوز اطلاعات کافی درخصوص نتایج درمانی بلندمدت آن گردآوری نشده است.

مزیت‌ها

  •  طول‌موج طولانی‌تر لیزر امکان نفوذ عمیق و ایمن‌تر لیزر داخل پوست را فراهم می‌سازد.
  •  قسمت‌های زیادی از پوست را می‌توان تحت درمان قرار داد.
  •  این دستگاه را می‌توان بر روی انواع پوست‌های تیره به کار گرفت.
  •  ریسک کمتر ابتلا به آسیب پوستی

معایب

  •  اثرات جانبی شدید آن شامل سوزش و بدرنگ شدن پوست می‌شوند.
  •  برخی بروز عارضه کهیر را با لیزردرمانی مرتبط می‌دانند.

دستگاه لیزر آی پی ال با پالس نوری شدید

دستگاه IPL با پالس نوری شدید در واقع یک دستگاه لیزر چندفازی محسوب می‌شود. این دستگاه مطلقا لیزری نیست بلکه عملکردی شبیه به آن دارد. فرآیندی که در این دستگاه به کار گرفته شده از اصولی شبیه به فرآیند فوتوترمولیز (تکنیک درمان منافذ باز پوست) بهره می‌گیرد. نوری که از طریق دستگاه IPL به روی فولیکول‌های مو پرتاب می‌شود عملکردی شبیه به لیزر دارد. دستگاه آی پی ال نسبت به دستگاه‌های لیزری از قابلیت تغییرپذیری بیشتری برخوردار است، زیرا نیازی به تنظیم طول موج لیزر ندارد. طول موج آن را می‌توان متناسب با نوع درمان، سطح انرژی و مدت زمانی که بیمار قرار است در معرض لیزر باشد، تنظیم کرد. این پارامترها تنها فولیکول‌ها را مورد هدف قرار می دهند و کمترین آسیب ممکن را به بافت‌های مجاور فولیکول می رسانند. ازآنجایی‌که پارامترهای درمانی متناسب با نیازهای بیمار تنظیم می‌شوند، نتایج ممکن است در افراد مختلف فرق کند. سیستم با پالس نوری شدید طوری طراحی شده است تا بخش‌های زیادی از پوست را در کوتاه‌ترین مدت زمان درمان کند. برخی افراد حین درمان لیزر موهای زائد احساس درد و ناراحتی می‌کنند.

مزایا

  •  پارامترهای درمانی متناسب با نیازهای بیمار قابلیت تنظیم دارند و درمان مطابق میل بیمار انجام می‌گیرد.
  •  دستگاه IPL قادر است با‌سرعت نواحی زیادی از پوست را درمان کند.
  •  دستگاه IPL در مقایسه با روش‌های درمان لیزری کمتر باعث آسیب به بافت‌های مجاور می‌گردد.

معایب

  •  دستگاه IPL در درمان پوست برنزه شده زیر تابش آفتاب کاربرد ندارد.
  •  دستگاه IPL با پالس نوری شدید برای تمامی انواع پوست و مو موثر واقع نمی‌شود و از اینرو از آن نمی‌توان به مانند دستگاه لیزر ان دی یاگ در مقاصد مختلف استفاده کرد.
  •  ممکن است این دستگاه به سلول‌های تولید‌کننده رنگدانه در پوست مو (ملانوسیت) آسیب برساند و احتمال دارد ناراحتی‌های پوستی را برای بیمار در پی داشته باشد.

دستگاه لیزر رابی

دستگاه لیزر موهای زائد رابی جزء نخستین دستگاه‌هایی است که به منظور درمان‌های زیبایی طراحی شده است. طول موج لیزر آن 694 نانومتر است و به صورت گزینشی جذب ملانین پوست و موی بدن می‌شود. لیزر باعث از بین رفتن فولیکول‌ها می‌شود و تنها آنها را هدف قرار می‌دهد و کمترین آسیبی به بافت‌ها و ساختارهای مجاور نمی‌رساند. دستگاه لیزر موی زائد رابی مجهز به قطعه‌ای مجزا جهت خنک کردن پوست است (این قابلیت تنها منحصر به این دستگاه است). این سیستم خنک‌کننده می‌تواند حرارت را قبل، حین و بعد از هر مرحله لیزردرمانی برطرف کند و پوست را خنک نگه دارد. این قابلیت با فشار دادن پوست و قطعه دستی مورد نظر و به دنبال آن متمرکز کردن انرژی حاصل از لیزر بر روی فولیکل مو عمل می‌کند، درنتیجه از آسیب پوستی پیشگیری می‌کند. این دستگاه قابلیت آن را دارد که بین هر بار پالس لیزر یک وقفه دو ثانیه‌ای ایجاد کند. این قابلیت بیشتر نقش خنک‌کنندگی برای پوست ایفا می‌کند و اجازه نمی‌دهد لیزر به طور دائم بر روی پوست پرتوافکنی کند.

مزیت‌ها

  •  محو شدن کامل موهای زائد بعد از اتمام لیزردرمانی قابل مشاهده است.
  •  درصورت رویش مجدد موهای زائد، باید بگوییم نسبت به قبل از درمان نازک، کوچک و پراکنده‌تر هستند.
  •  سیستم خنک‌کننده و توکار این دستگاه پیوسته پوست را خنک نگه می‌دارد.
  •  در مقایسه با سایر دستگاه‌های از بین برنده موهای زائد، این دستگاه درد کمتری ایجاد می‌کند.

معایب

  •  در هر بار قسمت کوچکی از موهای زاید را می‌توان لیزردرمانی کرد.
  •  برای پوست تیره و برنزه شده کاربردی ندارد.
  •  برای موهای سفید، روشن یا جوگندمی کاربردی ندارد.
  •  سرعت آهسته تکرار لیزر به معنای طولانی‌تر شدن مدت‌زمان درمان است.
  •  اثرات جانبی همچون ورم، احساس سوزش و جای زخم
  •  دستگاه‌های جدیدتری در دسترس قرار دارند و این سیستم تاحدودی از مد افتاده است.

دستگاه لیزر ان‌ دی‌ یاگ

دستگاه‌های لیزر ان‌ دی‌ یاگ جزء لیزرهای حالت‌جامد به حساب می‌آیند. آنها با طول‌موج 106 نانومتر عمل می‌کنند و این طول‌موج از نظر طیف نوری، طیفی مادون‌قرمز محسوب می‌شود. این دستگاه نه تنها با این طول موج بلکه در حالت دو فرکانس هم عمل می‌کند و قادر است نور سبزی با طول‌موج 532 نانومتر ایجاد کند. گفته می‌شود دستگاه لیزر ان‌دی‌یاگ جهت درمان تمامی پوست‌ها ازجمله رنگ پوست آسیایی موثر است، طوری‌که این ویژگی در سایر دستگاه‌های لیزر وجود ندارد. این نوع لیزردرمانی با تکرارهای بسیار بالا انجام می‌پذیرد و امکان درمان قسمت‌های بیشتری از پوست ازجمله لیزر موهای زائد کمر و پاها را میسر است. در دستگاه لیزر مو ان‌ دی‌ یاگ از کربن به‌ عنوان کروموفور یا رنگ‌بر بهره گرفته شده است. کربن به خاطر ویژگی‌های جذب‌کنندگی قوی و بی‌خطر آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. کربن در طول‌موج 1065 نانومتری از قابلیت رنگ‌بری بهتری نسبت به ملانین برخوردار است. لوسیون کربن بر روی پوست اعمال می‌شود و به داخل فولیکول مو نفوذ می‌کند. سپس لیزر طی مراحل درمان کربن را مورد هدف قرار خواهد داد. تنها نقطه‌ ضعف این دستگاه این است که کربن باید آنقدر به داخل پوست نفوذ پیدا کند تا به فولیکول‌های مو دسترسی یابد.

مزیت‌ها

  • این دستگاه لیزر برای انواع پوست ازجمله رنگ پوست تیره و آسیایی موثر واقع می‌شود.
  • قسمت‌های بیشتری از پوست را می‌توان با سرعت و کارایی بهتر تحت درمان قرار داد.
  • گزارشات نشان می‌دهد رویش مجدد مو خیلی کندتر از سایر روش‌های لیزردرمانی رخ می‌دهد.
  • از بین بردن موهای زائد با استفاده از دستگاه لیزر ان‌ دی‌ یاگ بسیار فراتر و پیشرفته‌تر از دستگاه IPL انجام می‌پذیرد.
  • لیزردرمانی موهای زائد طی چند سال گذشته بسیار طرفدار پیدا کرده است و استفاده از دستگاه لیزر ان‌ دی‌ یاگ جهت از بین بردن موهای زائد به‌عنوان پیشرفته‌ترین روش لیزردرمانی شناخته می‌شود.